- Numbers
- What does the number stand for?
- Nearest number
- Which digit is in the place?
- Round off to the nearest number
- Number divide
- Find the fraction nearest to 1
- Sort fraction numbers
- Find the largest or smallest fraction
- Fraction to decimal
- Convert decimal to a mixed fraction.
- Fraction - Addition
- Fraction - Substraction
- Fraction - Multiply
- Fraction - Divide
- List all the common factors of two integers
- Chicken and Rabbit problem
- Assumption Method

- Measurement
- Data Analysis
- Geometry
- Ratio and Percentage
- Speed
- Algebra
- Others

- Tap to switch levels
- Numbers
- Measurement
- Data Analysis
- Geometry
- Ratio and Percentage
- Speed
- Algebra
- Others

SELECT A SUBJECT

- Numbers

Which one of the following is the most likely mass of an apple?

13g

130g

1.3kg

13kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

130g

You are Right

Jim’s mass is W kg. His mass is kg less then Howard’s. Both of them. Intend to gain an extra 5 kg each in 3 years’ time. What will be their total mass in 3 years’ time?

$(1w + 12)$kg

$(2w + 13)$kg

$(3w + 14)$kg

$(4w + 15)$kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

$(2w + 13)$kg

You are Right

The total mass of a mango and a dragon fruit is 4kg. The total mass of the dragon fruit and a watermelon is 10kg. The watermelon is 4 times as heavy as the mango. What is the average mass of the three fruits?

1kg

2kg

3kg

4kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

Which of the following is the same as 6080g?

6kg 8g

6kg 80g

60kg 8g

60kg 80g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

6kg 80g

You are Right

Express $\frac{1}{8}$ of 4kg in grams.

300g

500g

700g

1100g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

500g

You are Right

A crate that was $\frac{1}{2}$ filled with cups was 6.9kg. It was 1.8kg heavier than the same crate that was $\frac{1}{3}$ filled with same kind of cups.

(a) What was the mass of the empty crate?

(b) What was the mass of a full crate of cups?

(a) 1kg

(b) 12.2kg

(b) 12.2kg

(a) 1.5kg

(b) 12.3kg

(b) 12.3kg

(a) 2kg

(b) 12.4kg

(b) 12.4kg

(a) 2.5kg

(b) 12.5kg

(b) 12.5kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

(a) 1.5kg $\rightarrow$ $\frac{1}{2}$ = $\frac{3}{6}$, $\frac{1}{3}$ = $\frac{2}{6}$ ,$1.8 \times 3 = 5.4$, 6.9 – 5.4 = 1.5

(b) 12.3kg $\rightarrow$ 1.8 x 6 = 10.8 + 1.5 = 12.3

(a) 1.5kg

(b) 12.3kg

(b) 12.3kg

You are Right

(a) 1.5kg $\rightarrow$ $\frac{1}{2}$ = $\frac{3}{6}$, $\frac{1}{3}$ = $\frac{2}{6}$ ,$1.8 \times 3 = 5.4$, 6.9 – 5.4 = 1.5

(b) 12.3kg $\rightarrow$ 1.8 x 6 = 10.8 + 1.5 = 12.3

Box A is $\frac{2}{3}$ as heavy as Box B. Box B is $\frac{7}{4}$ as heavy as Box C. Find the ration of the mass of Box C to the mass of Box A.

4:6:20

8:12:21

12:15:22

15:18:23

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

A:B:C

A:B = 2:3

B:C = 4:7

A:B:C= 8:12:21

8:12:21

You are Right

A:B:C

A:B = 2:3

B:C = 4:7

A:B:C= 8:12:21

The average mass of bags A, B and C is 24kg. Bag A is 6kg heavies than Bag B. Bags B and C are of the same mass. Find the mass of Bag A.

22kg

24kg

26kg

28kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

28kg $\rightarrow$ 72kg – 6 = 66kg ÷ 3 = 22kg

28kg

You are Right

28kg $\rightarrow$ 72kg – 6 = 66kg ÷ 3 = 22kg

The mass of 2 dictionaries and 3 assessment books is 3.85kg. The mass of 1 dictionary and 2 assessment books is 2.1kg. What is the mass of dictionary and 1 assessment book?

1.35kg

1.75kg

2.25kg

2.55kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

1.75kg

You are Right

Last week, Ah Seng sold a total of $(8d+ 90)$kg of durians during the weekday. He sold a total of $(6d - 43)$ of durians during the weekend. What is the average mass of durians sold last week?

$\frac{12d + 26}{5}$

$\frac{13d + 39}{6}$

$\frac{14d + 47}{7}$

$\frac{15d + 58}{8}$

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

$\frac{14d + 47}{7}$

You are Right

A box with 68 identical mugs weights 18kg. the same box when filled with 56 identical mugs weights 15.03kg. what is the of the empty box in kilograms?

1.7kg

1.17kg

1.27kg

1.37kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

18kg – 15.03kg = 2.97kg

68 – 56 = 12

2.97kg ÷ 12 = 0.2475lg

$0.2475kg \times 68 = 16.83kg$

18kg – 16.83kg = 1.17kg

1.17kg

You are Right

18kg – 15.03kg = 2.97kg

68 – 56 = 12

2.97kg ÷ 12 = 0.2475lg

$0.2475kg \times 68 = 16.83kg$

18kg – 16.83kg = 1.17kg

The mass of a crate of sweet potatoes is 2.06kg. Find the mass of of 70 such of sweet potatoes.

1682.2

1684.2

1686.2

1688.2

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

1684.2

You are Right

56kg

57kg

58kg

59kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

57kg

You are Right

The average mass of 3 boys weighting 34kg, 35kg and x ky id 33kg. what is the value of x?

10

20

30

40

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

The figure below shows a packet of milk on the weighting scale. What is the mass of 2 such packets of milk?

600g

800g

1000g

1200g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

1200g

You are Right

Which of the following is same as 2080g?

2kg 8g

20kg 8g

2kg 80g

20kg 80g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

2kg 80g

You are Right

Weibin has 2 pieces of taps with the length as shown below.

(a) Write down the length of the thick tape.

(b) Express as a decimal the difference between their length correct to 2 decimal places.

(a) 4.745cm

(b) 1.18cm

(b) 1.18cm

(a) 4.937cm

(b) 1.28cm

(b) 1.28cm

(a) 5.625cm

(b) 1.38cm

(b) 1.38cm

(a) 5.874cm

(b) 1.48cm

(b) 1.48cm

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

(a) 5.625cm $\rightarrow$ 9.625 – 4 = 5.625

(b) 1.38cm $\rightarrow$ 5.75 – 1.5 = 4.25, 5.625 – 4.25 = 1.375 = 1.38

(a) 5.625cm

(b) 1.38cm

(b) 1.38cm

You are Right

(a) 5.625cm $\rightarrow$ 9.625 – 4 = 5.625

(b) 1.38cm $\rightarrow$ 5.75 – 1.5 = 4.25, 5.625 – 4.25 = 1.375 = 1.38

Express $\frac{4}{25}$kg in grams.

160g

180g

200g

120g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

160g

You are Right

The average mass of Ryan, Sue and Tammy, Was 62kg. Ryan was 15kg heavier than Sue and Sue was 9kg lighter than Tammy. Find the mass of the lightest child?

54kg

58kg

64kg

68kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

54kg

You are Right

A mango is $\frac{4}{9}$m as heavy as a honeydew $\frac{1}{3}$m of the mass of a honeydew is twice the mass of an apple. Find the ratio of the mass of the mango to the mass of an apple.

2:1

4:2

8:3

10:4

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

The mass of a container which is $\frac{1}{3}$ filled with flour is 690g. When the container is $\frac{2}{3}$ filled with flour, its mass increases to 1050g. Find the mass of the container.

235

275

315

330

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

What is 3005g in kg?

3.005kg

30.05kg

300.5kg

3005kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

3.005kg

You are Right

Gopal packed 10 identical vases into Box A. He packed 8 such vases into Box B, in addition to 5 jugs, each weighing 1.2kg. The total mass of the vases and jugs in Box B was 3.8kg less than the mass of the vases in Box A. What was the total mass of all the vases and jugs?

92.2kg

94.2kg

96.4kg

98.4kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

$1.2 \times 5 = 6$

3.8 + 6 = 9.8

10c – 8v = 2v

2v $\rightarrow$ 9.8

1u $\rightarrow$ 9.8 ÷ 2 = 4.9

18v $\rightarrow$ $4.9 \times 18 = 88.2$

88.2 + 6 = 94.2kg

94.2kg

You are Right

$1.2 \times 5 = 6$

3.8 + 6 = 9.8

10c – 8v = 2v

2v $\rightarrow$ 9.8

1u $\rightarrow$ 9.8 ÷ 2 = 4.9

18v $\rightarrow$ $4.9 \times 18 = 88.2$

88.2 + 6 = 94.2kg

The figure below shows three objects on a balance. Object A has a mass of 540g. What is the average mass of the three objects?

320g

340g

360g

380g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

360g

You are Right

The mass of Parcel A is 9kg. the total mass of Parcel B and Parcel C is 24kg. What is the average mass of the 3 parcels?

11kg

18kg

24kg

30kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

11kg

You are Right

A box contain 15 identical reams of paper. The total mass of the box with $\frac{1}{5}$ of all the reams of papers is 33.6kg lighter than the box with all the reams of papers. The mass the empty box is $\frac{2}{7}$ of a ream of paper. What is the mass of the empty box?

0.2kg

0.4kg

0.6kg

0.8kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

0.8kg $\rightarrow$ $\frac{1}{5} \times 15 = 3$, $(B + 3R)$ – $(B + 3R)$ = 33.6kg, 15R – 3R – 12R, 12R $\rightarrow$ 33.6kg , R $\rightarrow$ 2.8kg

$\frac{2}{7} \times 2.8kg = 0.8$kg

0.8kg

You are Right

0.8kg $\rightarrow$ $\frac{1}{5} \times 15 = 3$, $(B + 3R)$ – $(B + 3R)$ = 33.6kg, 15R – 3R – 12R, 12R $\rightarrow$ 33.6kg , R $\rightarrow$ 2.8kg

$\frac{2}{7} \times 2.8kg = 0.8$kg

38

46

82

95

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

At Good Deal supermarket, potatoes are sold at 85€ per 100g. Viveka paid \$14.45 for some potatoes. Find the mass of potatoes that Viveka bought.

1$\frac{6}{8}$kg

1$\frac{7}{10}$kg

2$\frac{6}{8}$kg

2$\frac{7}{10}$kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

1$\frac{7}{10}$kg $\rightarrow$ 85€ = \$0.85, \$14.45 ÷ \$0.85 = 17, $17 \times 100 = 1700$, 1700g = 1$\frac{7}{10}$kg

1$\frac{7}{10}$kg

You are Right

1$\frac{7}{10}$kg $\rightarrow$ 85€ = \$0.85, \$14.45 ÷ \$0.85 = 17, $17 \times 100 = 1700$, 1700g = 1$\frac{7}{10}$kg

The mass of Luck is 45kg. The average mass of Nathan and Mary is 7wkg. What is the average mass of the 3 children?

10

20

30

40

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

The ratio of Ming’s mass to Devi’s mass is 5:6. If Ming’s mass is increased by 5kg and Devi’s mass is decreased by 1kg, then they will have the same mass. What is the Ming’s original mass?

30kg

60kg

90kg

120kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

M:D

5:6

5kg + 1kg = 6kg

M $\rightarrow$ $5 \times 6kg = 30kg$

30kg

You are Right

M:D

5:6

5kg + 1kg = 6kg

M $\rightarrow$ $5 \times 6kg = 30kg$

The mass of box A is 6kg. The total mass of Box B and C is 6kg. What is the average mass of the 3 boxes?

2kg

4kg

6kg

8kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

The total mass of Kai, Leo and Muthu is 72kg. Kei is twice as heavy as Leo. Muthu is 3kg lighter than Kei. What is the mass of Muthu?

19kg

24kg

27kg

32kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

27kg

You are Right

Express 4kg 7g in grams.

4700g

4007g

470g

47g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

4007g

You are Right

The mass of a box completely filled with sand is 9kg. If $\frac{1}{3}$ of the sand is poured out, the mass of the box and the remaining sand is 6.1kg. What is the mass of the empty box?

0.2kg

0.3kg

0.4kg

0.5kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

20.3kg $\rightarrow$ 9kg – 6.1kg = 2.9kg, $2.9kg\times 3 = 8.7$kg,

Mass of empty box= 9kg – 8.7kg = 0.3kg.

0.3kg

You are Right

20.3kg $\rightarrow$ 9kg – 6.1kg = 2.9kg, $2.9kg\times 3 = 8.7$kg,

Mass of empty box= 9kg – 8.7kg = 0.3kg.

The total mass of Ali, Baljit and Charlie is thrice that od Dollah’s. Ali’s mass is the same as the combined mass of Baljit and Charlie. If the average mass of the four boys is 47kg. Find Ali’s mass.

70.5kg

70.8kg

80.5kg

80.8kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

70.5kg

You are Right

The average mass of 4 boys is 27kg. What is their total mass?

104kg

106kg

108kg

110kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

Total = $27 \times 4 = 108kg$

108kg

You are Right

Total = $27 \times 4 = 108kg$

Meredith used 108.06g of flour to make 6 similar cupcakes. How much flour would she need to make 9 such cupcakes?

120.03g

139.8g

162.09g

173.04g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

162.09g

You are Right

The average mass of 6 pupils was 40kg. the average mass of the fist 4 pupils was 12kg more than the average mass of the remaining 2 pupils. Find the average mass of the remaining 2 pupils.

27kg

32kg

39kg

42kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

$40 \times 6 = 240$

$12 \times 4 = 48$

240 – 48 = 192

192 ÷ 6 = 32kg

32kg

You are Right

$40 \times 6 = 240$

$12 \times 4 = 48$

240 – 48 = 192

192 ÷ 6 = 32kg

The mass of sugar in a bag is $\frac{5}{6 }$. It is repacked into packets of $\frac{2}{9}$ each. What is the maximum number of packets of sugar repacked?

1

2

3

4

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

To make purple paint, the ratio of the mass of blue paint to the mass of red paint needed is 5 : 3. How much blue paint is needed if the mass of the purple pain is 1.2kg?

720g

750g

800g

840g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

750g

You are Right

The table below shows the charges for delivering a parcel.

Jolin paid \$4.50 for the delivery of a parcel. Which one of the following is the possible mass of her parcel?

150g

115g

95g

90g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

You are Right

Mrs Tan bought 3 ducks weighting 1.3kg, 1.3kg and 2.2kg. What was the average mass of the ducks?

1.6kg

1.8kg

2kg

2.2kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

1.6kg

You are Right

Alfred had $\frac{7}{8}$kg of flour. He packed them into smaller packets of $\frac{1}{4}$kg each. What is the mass of the remaining flour? $\frac{1}{8}$ 11. What is the mass of the ball on the weighting scale?

6kg 200g

6kg 400g

7kg 200g

7kg 400g

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

7kg 400g

You are Right

The mass of a sack of potatoes is 5.45kg. Find the mass of 30 such sacks of potatoes.

16.35kg

54.5kg

163.5kg

545kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

163.5kg

You are Right

The difference in mass between two girls is 12kg. if their total mass is 68kg. What is the ratio of the mass of the heavier girl to the mass of the lighter girl?

10:7

10:9

11:3

11:6

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

10:7

You are Right

John’s mass was 48kg at the beginning of the year. He lost 6kg at the end of the year. What was the percentage decrease in his mass that year?

10

10.5

12

12.5

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

12.5

You are Right

The average mass of Sumi and Leon is 49kg. The average mass of Leon and John is 79kg. Sumi is $\frac{1}{4}$ as heavy as John. Find the Sumei’s mass.

20kg

30kg

40kg

50kg

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

20kg

You are Right

Express 450g as a fraction 5kg.

$\frac{6}{70}$

$\frac{7}{80}$

$\frac{8}{90}$

$\frac{9}{100}$

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

$\frac{9}{100}$

You are Right

1.02L

1.03L

1.04L

1.05L

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

1.05L

You are Right

A packet of sugar weighs 1.5kg. A packet of rice weighs 1.7kg more than a packet of sugar. A shopkeeper has 22 more packets of than rice in his shop. The total mass of sugar and rice in his shop is 22.57kg . How many packets of sugar does the shopkeeper have?

43

53

63

73

None of the above

Sorry. Please check the correct answer below.

Sugar $\rightarrow$ 1.5kg

Rice $\rightarrow$ 1.7 + 1.5 = 3.2kg

22 x 1.5 = 33kg

No of packets $( S + R)$ $\rightarrow$ 225.7kg

Mass of equal packets of S + R $\rightarrow$ 225.7kg – 33 = 192.7kg

1S + 1R $\rightarrow$ 1.5 + 3.2 = 4.7

192.7 + 4.7 = 41

Sugar $\rightarrow$ 41 + 22 $\rightarrow$ 63

You are Right

Sugar $\rightarrow$ 1.5kg

Rice $\rightarrow$ 1.7 + 1.5 = 3.2kg

22 x 1.5 = 33kg

No of packets $( S + R)$ $\rightarrow$ 225.7kg

Mass of equal packets of S + R $\rightarrow$ 225.7kg – 33 = 192.7kg

1S + 1R $\rightarrow$ 1.5 + 3.2 = 4.7

192.7 + 4.7 = 41

Sugar $\rightarrow$ 41 + 22 $\rightarrow$ 63

2020 © All Rights Reserved. Privacy Policy | Terms of Service

Select level

Select subject

Back
### Nice! 20 tutors are near you.

##### By clicking "Join now". you agree to our Terms of Use and Privacy Policy

Join now

Back
### Tell us about yourself

##### By clicking "Join now". you agree to our Terms of Use and Privacy Policy

Join now

Back
### Your company's contact information

##### By clicking "Join now". you agree to our Terms of Use and Privacy Policy

Join now